U bent hier:

Artikels

Dicteerfunctie iOS en Mac OS X

Dicteerfunctie iOS en Mac OS X

Heb jij het ook steeds moeilijk om een tekst te typen met het schermtoetsenbord op je iPhone of iPad? Om het lastige typewerk te op het scherm vermijden, kun je gebruik maken van een bluetooth toetsenbord. Maar wat als je wil typen buitenhuis wanneer je dit toetsenbordje niet bij hebt?

Siri in het Nederlands

Siri in het Nederlands

Het is zover... Na lang wachten bracht iOS 8 ons een Siri-functie die ook Nederlands begrijpt.
Maar wie of wat is Siri eigenlijk? Kan iedereen Siri gebruiken? En vooral: hoe gebruik je Siri?
We trachten je stap voor stap een antwoord te geven op deze vragen.

ICT voor VIP’s? Door de bomen het bos zien

ICT voor VIP’s? Door de bomen het bos zien

Vroeg of laat wordt iedereen wel eens geconfronteerd met de situatie dat zijn trouwe ICT-oplossing, al dan niet noodgedwongen, aan vervanging toe is. Dan moet er naar een nieuwe oplossing gezocht worden. Anderen starten als complete leek aan het ICT-gebeuren en weten niet waar te beginnen.

iBooks lezen

iBooks lezen

Een iBook lees je met de app 'iBooks' die beschikbaar is voor iOS (iPhone, iPad, iPod touch) en voor Mac OS X (voor Mac-computers). Hoe gemakkelijk gaat dat als je blind of slechtziend bent?

Toegankelijkheid van Android

Toegankelijkheid van Android

Lange tijd was Symbian het enige toegankelijke besturingssysteem voor mobiele toestellen, dankzij hulpmiddelen als Talks, Mobile Speak, Zooms en Mobile Magnifier. Maar ook andere besturingssystemen werden toegankelijker. Over iPhone en VoiceOver is al veel geschreven, maar wat met dat andere populaire platform voor mobieltjes: Android?