Hulpmiddelenadvies op mensenmaat

Nieuws

  • Welkom op de nieuwe site van de Blind d mobiel, dé informatiebron over hulpmiddelen. Onze keuzewijzer en artikelen brengen je direct bij de juiste informatie. Op de vormingspagina zie je ons volledige aanbod met inschrijfmogelijkheid! De 'app-o-theek' vertelt je alles over apps. We horen graag wat je ervan vindt.
     
  • Pictogrammen van ZoomText en Window-EyesAi Squared (ZoomText) en GW Micro (Window-Eyes) zijn gefuseerd. Ze willen hun producten verder optimaliseren door bundeling van de krachten. Later dit jaar zullen de GW-Micro producten van naam veranderen en opgaan in de Ai Squared productfamilie. Meer informatie: www.aisquared.com.
     
  • Logo AndroidTwee nieuwe Android-toestellen in de Blind d mobiel: de Nexus 10 tablet en de Nexus 5 smartphone. Kom ze uitproberen en oordeel zelf. Maak een afspraak bij onze collega's van de ergotherapie of sociale dienst op onze vlaamsoogpunten.

Laatste artikels

Online documenten omzetten naar braille of audio

Er bestaan verschillende online diensten maar de meeste zijn jammergenoeg niet gratis.
We lichten er in dit artikel 2 uit die wel gratis diensten aanbieden.

E-readers

Een korte kijk op het fenomeen e-readers

Hulpmiddelen in de kijker

Toetsenbord voor een tablet of smartphone

Een minpuntje van een smartphone zonder toetsenbord of een tablet computer is dat je moet typen op een (niet voelbaar) toetsenbordje op het beeldscherm.

Daisyspeler pocketmodel

Als je je daisyspeler graag overal mee naartoe neemt, dan kan je opteren voor een ultra draagbaar model. Deze spelertjes zijn niet groter dan een doosje speelkaarten.

Volgende opleidingen

iPad initiatie voor slechtziende gebruikers

iPad initiatie VoiceOver voor blinde gebruikers