Hulpmiddelenadvies op mensenmaat

Nieuws

  • Welkom op de nieuwe site van de Blind d mobiel, dé informatiebron over hulpmiddelen. Onze keuzewijzer en artikelen brengen je direct bij de juiste informatie. Op de vormingspagina zie je ons volledige aanbod met inschrijfmogelijkheid! De 'app-o-theek' vertelt je alles over apps. We horen graag wat je ervan vindt.
     
  • logo audiodescriptieVanaf 7 september zal net zoals bij het vorig seizoen, het 2de seizoen van "De Ridder" voorzien worden van audiodescriptie. Via 3 kanalen kan je nu genieten van de vertelstem die je van extra informatie voorziet. Via gesloten audiodescriptie op Eén en op hetzelfde ogenblik met open audiodescriptie OP12.  De reeks is ook met audiodescriptie beschikbaar via Net gemist. bron : website één en website vrt
  • Logo AndroidTwee nieuwe Android-toestellen in de Blind d mobiel: de Nexus 10 tablet en de Nexus 5 smartphone. Kom ze uitproberen en oordeel zelf. Maak een afspraak bij onze collega's van de ergotherapie of sociale dienst op onze vlaamsoogpunten.

Laatste artikels

SmartVision, een toegankelijke smartphone

Sinds juni is de SmartVision verkrijgbaar op de Belgische markt, een Android-smartphone met een echt toetsenbordje en spraakinvoer. Het toestel werd ontwikkeld door Kapsys met als doel de smartphone toegankelijker te maken voor mensen met een visuele beperking. Wij zochten voor jou uit of Kapsys in dat opzet gelukt is.

Documenten online omzetten naar braille of audio

Er bestaan verschillende online diensten maar de meeste zijn jammergenoeg niet gratis.
We lichten er in dit artikel 2 uit die wel gratis diensten aanbieden.

Hulpmiddelen in de kijker

Toetsenbord voor een tablet of smartphone

Een minpuntje van een smartphone zonder toetsenbord of een tablet computer is dat je moet typen op een (niet voelbaar) toetsenbordje op het beeldscherm.

Daisyspeler pocketmodel

Als je je daisyspeler graag overal mee naartoe neemt, dan kan je opteren voor een ultra draagbaar model. Deze spelertjes zijn niet groter dan een doosje speelkaarten.

Volgende opleidingen

iPad initiatie voor slechtziende gebruikers

iPad initiatie VoiceOver voor blinde gebruikers