Hulpmiddelenadvies op mensenmaat

Nieuws

  • Op 26, 27 en 28 maart zal opnieuw het beursevent ZieZo Vlaanderen plaatsvinden dit maal in Antwerpen. ZieZo Vlaanderen is een beurs-event omtrent alle aspecten van hulpmiddelen voor blinde en slechtziende mensen. Wij zullen dan ook met de Blind d mobiel aanwezig zijn. Gratis inkomkaarten kan je verkrijgen op de website van ZieZO Vlaanderen.
     
  • Logo audiodescriptieMomenteel zendt VRT de nieuwe serie "Vriendinnen" uit met audiodescriptie.  Via 3 kanalen krijg je een vertelstem die extra informatie biedt: met gesloten audiodescriptie op één en gelijktijdig met open audiodescriptie OP12.  De reeks is ook met audiodescriptie beschikbaar via Net Gemist.
     
  • Logo ModemModem houdt op te bestaan. Voor de hulpmiddelenadvisering in Vlaanderen is dit geen goede zaak. Modem is voor ons steeds een partner geweest waarmee we efficiënt samewerkten om cliënten met een meervoudige visuele beperking te helpen. We wensen de Modem-medewerkers veel moed.

Laatste artikels

iBooks lezen

Een iBook lees je met de app 'iBooks' die beschikbaar is voor iOS (iPhone, iPad, iPod touch) en voor Mac OS X (voor Mac-computers). Hoe gemakkelijk gaat dat als je blind of slechtziend bent?

Toegankelijkheid van Android

Lange tijd was Symbian het enige toegankelijke besturingssysteem voor mobiele toestellen, dankzij hulpmiddelen als Talks, Mobile Speak, Zooms en Mobile Magnifier. Maar ook andere besturingssystemen werden toegankelijker. Over iPhone en VoiceOver is al veel geschreven, maar wat met dat andere populaire platform voor mobieltjes: Android?

Hulpmiddelen in de kijker

E-books

Lezen met een beeldschermloepe, luisteren naar daisy-boeken...En wat met de klassieke eBoeken en eBoek-leestoestellen?

Tekstherkenningsprogramma voor de smartphone

De smartphone-gebruiker die een ultra draagbaar voorleestoestel wenst, kan zich een tekstherkenningsprogramma voor zijn mobieltje aanschaffen.