Hulpmiddelenadvies op mensenmaat

Nieuws

  • Welkom op de nieuwe site van de Blind d mobiel, dé informatiebron over hulpmiddelen. Onze keuzewijzer en artikelen brengen je direct bij de juiste informatie. Op de vormingspagina zie je ons volledige aanbod met inschrijfmogelijkheid! De 'app-o-theek' vertelt je alles over apps. We horen graag wat je ervan vindt.
     
  • logo audiodescriptieVanaf 7 september zal net zoals bij het vorig seizoen, het 2de seizoen van "De Ridder" voorzien worden van audiodescriptie. Via 3 kanalen kan je nu genieten van de vertelstem die je van extra informatie voorziet. Via gesloten audiodescriptie op Eén en op hetzelfde ogenblik met open audiodescriptie OP12.  De reeks is ook met audiodescriptie beschikbaar via Net gemist. bron : website één en website vrt
     
  • Logo AndroidTwee nieuwe Android-toestellen in de Blind d mobiel: de Nexus 10 tablet en de Nexus 5 smartphone. Kom ze uitproberen en oordeel zelf. Maak een afspraak bij onze collega's van de ergotherapie of sociale dienst op onze vlaamsoogpunten.

Laatste artikels

Toegankelijkheid van het Android besturingssysteem

Mobiele telefoons en tablets met het Android besturingssysteem worden steeds toegankelijker.

Toegankelijke boeken maken voor de iPad

Steeds meer mensen gebruiken tablets of zelfs smartphones om hun hele digitale hebben en houden permanent bij de hand te hebben, inclusief digitale lectuur zoals kranten, boeken, tijdschriften, cursussen …
Wij vonden dat een sterk signaal en onderzochten de bruikbaarheid van iBooks (de Apple-variant op de ePub-standaard voor digitale publicaties) voor niet- en slechtziende gebruikers.

Hulpmiddelen in de kijker

Daisyspeler pocketmodel

Als je je daisyspeler graag overal mee naartoe neemt, dan kan je opteren voor een ultra draagbaar model. Deze spelertjes zijn niet groter dan een doosje speelkaarten.

Toetsenbord voor een tablet of smartphone

Een minpuntje van een smartphone zonder toetsenbord of een tablet computer is dat je moet typen op een (niet voelbaar) toetsenbordje op het beeldscherm.

Volgende opleidingen

iPad initiatie voor slechtziende gebruikers

iPad initiatie VoiceOver voor blinde gebruikers