Hulpmiddelenadvies op mensenmaat

Nieuws

Logo Ziezo beursBezoek ons op de Ziezo beurs!

Op 26, 27 en 28 vind je ons op het beursevent Ziezo Vlaanderen in Antwerp Expo. Ziezo Vlaanderen is een beurs-event over alle aspecten van hulpmiddelen voor blinde en slechtziende mensen. Inkomkaarten kan je verkrijgen op de website van Ziezo Vlaanderen.

Pictogram 'Workshops'Nieuwe workshops

Speciaal voor Ziezo programmeren we een aantal workshops rond onderwerpen waar u wellicht het fijne van wil weten: gaming voor VIP's, wearables, verlichting voor slechtzienden, de 10 beste iPhone apps,... en nog veel meer. Komt dat zien! Raadpleeg het workshop-programma.

Pictogrammen van Word, Excel en PowerpointToegankelijke Office Documenten

Onze technieken om toegankelijke documenten te maken met een tekstverwerker zijn al geruime tijd beschikbaar. Nu hebben we ook de technieken uitgeschreven voor het maken van toegankelijke documenten met Excel en Powerpoint.
Lees deze nieuwe toegankelijkheidstechnieken.

Paaseitje waarop een gezichtje getekend is, met "Joehoe, hier ben ik!" in een tekstballonSprekend Paasei

Over Universal Design gesproken: voortaan zijn er ook toegankelijke paaseitjes. Gespot in het Aldi-krantje: 'sprekende paaseieren'.

 

Laatste artikels

ICT voor VIP’s? Door de bomen het bos zien

Vroeg of laat wordt iedereen wel eens geconfronteerd met de situatie dat zijn trouwe ICT-oplossing, al dan niet noodgedwongen, aan vervanging toe is. Dan moet er naar een nieuwe oplossing gezocht worden. Anderen starten als complete leek aan het ICT-gebeuren en weten niet waar te beginnen.

iBooks lezen

Een iBook lees je met de app 'iBooks' die beschikbaar is voor iOS (iPhone, iPad, iPod touch) en voor Mac OS X (voor Mac-computers). Hoe gemakkelijk gaat dat als je blind of slechtziend bent?

Hulpmiddelen in de kijker

Tekstherkenningsprogramma voor de smartphone

De smartphone-gebruiker die een ultra draagbaar voorleestoestel wenst, kan zich een tekstherkenningsprogramma voor zijn mobieltje aanschaffen.

E-books

Lezen met een beeldschermloepe, luisteren naar daisy-boeken...En wat met de klassieke eBoeken en eBoek-leestoestellen?