Hulpmiddelenadvies op mensenmaat

Nieuws

  • Logi iOS 8Recent bracht Apple een nieuw besturingssysteem voor iPads en iPhones uit. En er werd flink geschaafd aan de toegankelijkheid, met veel nieuwigheden: sterk uitgebreide zoomfunctie, keuze uit 4 kleurschema's, nieuwe schermleesfunctie, Nederlandse dicteerfunctie,...
    De nieuwigheden-lijst vind je op de Apple website.
     
  • Logo audiodescriptieDit najaar zendt VRT het 2de seizoen van "De Ridder" uit met audiodescriptie. Een nieuwe serie met audiodescriptie komt eraan in december van 2014, Vriendinnen. Via 3 kanalen krijg je een vertelstem die extra informatie biedt: met gesloten audiodescriptie op één en gelijktijdig met open audiodescriptie OP12.  De reeks is ook met audiodescriptie beschikbaar via Net Gemist.
     
  • Logo ModemModem houdt op te bestaan. Voor de hulpmiddelenadvisering in Vlaanderen is dit geen goede zaak. Modem is voor ons steeds een partner geweest waarmee we efficiënt samewerkten om cliënten met een meervoudige visuele beperking te helpen. We wensen de Modem-medewerkers veel moed.

Laatste artikels

Toegankelijkheid van Android

Lange tijd was Symbian het enige toegankelijke besturingssysteem voor mobiele toestellen, dankzij hulpmiddelen als Talks, Mobile Speak, Zooms en Mobile Magnifier. Maar ook andere besturingssystemen werden toegankelijker. Over iPhone en VoiceOver is al veel geschreven, maar wat met dat andere populaire platform voor mobieltjes: Android?

Toegankelijke boeken maken voor de iPad

Steeds meer mensen gebruiken tablets of smartphones om hun hele 'digitale leven' permanent bij de hand te hebben, inclusief lectuur zoals kranten, boeken, tijdschriften, cursussen,… Wij vonden dit een sterk signaal en onderzochten de mogelijkheden om toegankelijke iBooks te maken voor niet- en slechtziende gebruikers.

Hulpmiddelen in de kijker

E-books

Lezen met een beeldschermloepe, luisteren naar daisy-boeken...En wat met de klassieke eBoeken en eBoek-leestoestellen?

Tekstherkenningsprogramma voor de smartphone

De smartphone-gebruiker die een ultra draagbaar voorleestoestel wenst, kan zich een tekstherkenningsprogramma voor zijn mobieltje aanschaffen.