Hulpmiddelenadvies op mensenmaat

Nieuws

Toegankelijke Office Documenten

Onze technieken om toegankelijke documenten te maken met een tekstverwerker zijn al geruime tijd beschikbaar. Nu hebben we ook de technieken uitgeschreven voor het maken van toegankelijke documenten met Excel en Powerpoint.
Lees deze nieuwe toegankelijkheidstechnieken.

Nieuwe workshops

Het wordt stilaan traditie. Deze zomer organiseren we samen met VeBeS een aantal summer classes. Dit jaar staan opnieuw de iPad en daarnaast ook het lezen van daisyboeken op het programma. Bekijk het programma op de website van VeBeS.

App in de kijker

Sound Ninja

Een simpel, best wel verslavend geluidspel. Je speelt het, met hoofdtelefoon, door op de 'locatie' van muziekinstrumentgeluiden op het scherm te tikken of een korte veeg te geven binnen een bepaalde tijd.

Hulpmiddel in de kijker

Beeldschermloep met spraak

Als je een hulpmiddel zoekt dat de functies van een beeldschermloep combineert met deze van een voorleestoestel, dan kan een beeldschermloep die uitgerust is met spraakweergave de uitkomst zijn.

Laatste artikels

Dicteerfunctie iOS en Mac OS X

Heb jij het ook steeds moeilijk om een tekst te typen met het schermtoetsenbord op je iPhone of iPad? Om het lastige typewerk te op het scherm vermijden, kun je gebruik maken van een bluetooth toetsenbord. Maar wat als je wil typen buitenhuis wanneer je dit toetsenbordje niet bij hebt?

Siri in het Nederlands

Het is zover... Na lang wachten bracht iOS 8 ons een Siri-functie die ook Nederlands begrijpt.
Maar wie of wat is Siri eigenlijk? Kan iedereen Siri gebruiken? En vooral: hoe gebruik je Siri?
We trachten je stap voor stap een antwoord te geven op deze vragen.

ICT voor VIP’s? Door de bomen het bos zien

Vroeg of laat wordt iedereen wel eens geconfronteerd met de situatie dat zijn trouwe ICT-oplossing, al dan niet noodgedwongen, aan vervanging toe is. Dan moet er naar een nieuwe oplossing gezocht worden. Anderen starten als complete leek aan het ICT-gebeuren en weten niet waar te beginnen.

iBooks lezen

Een iBook lees je met de app 'iBooks' die beschikbaar is voor iOS (iPhone, iPad, iPod touch) en voor Mac OS X (voor Mac-computers). Hoe gemakkelijk gaat dat als je blind of slechtziend bent?