U bent hier:

VO Calendar

Geschreven door Jos Verhaegh op in de categorie Productiviteit.

Basisscherm met weekoverzicht bij VO Calendar  Afspraakscherm van VO Calendar

  • Beschikbaar voor: iPhone met iOS 9.0 of recenter (iPad: ‘2x’resolutie)
  • Prijs: € 9,99
  • Ontwikkelaar: Devista BV (i.s.m. Visio)
  • Taal interface: Nederlands
  • Ga naar VO Calendar in de app store

Functionaliteit

VO Calendar is een alternatief voor de originele Agenda app van iOS. Hoewel die originele Agenda app vlot toegankelijk is, vinden sommigen hem te complex in het gebruik. In dat geval kan VO Calendar een oplossing bieden. Deze app maakt gebruik van het originele agendabestand van iOS, maar plakt daar een gebruikersomgeving op, die helemaal toegespitst is op VoiceOver-gebruikers.
De app biedt alle basis-agendafuncties in een erg eenvoudige gebruiksomgeving. Voor elke afspraak kun je kiezen of je die intypt of inspreekt. Het gebruik van de agenda verloopt via een soort van wizard-systeem. Bij het ingeven van een nieuwe afspraak worden achtereenvolgens het dagdeel, het uur, de minuten en de omschrijving van de afspraak opgevraagd. Dat zorgt voor veel houvast bij beginnende iPhonegebruikers.
Wil je naast de basisfuncties toch de geavanceerde functies van de standaardagenda gebruiken, dan kan dat met de knop 'Meer'.

Toegankelijkheid

VO Calendar tilt VoiceOver naar een hoger niveau door zijn unieke tweekoloms-benadering, die je eenvoudig met twee duimen bedient. De app biedt meer gesproken output dan de originele Agenda-app. Bovendien zijn de kleuren en contrasten sterk afgestemd op slechtziende gebruikers. VO Calendar is een iPhone app. Voor gebruik op een iPad moet je dus werken met het knopje '2x' voor resolutieverdubbeling.