U bent hier:

VA Calendar

Geschreven door Jos Verhaegh op in de categorie Productiviteit.

    Basisscherm bij VA Calendar  Dagoverzicht bij VA Calendar  

  • Geschikt voor: iOS 9.0 of recenter, enkel als iPadversie
  • Prijs: € 3,99
  • Ontwikkelaar: Devista BV (i.s.m. Visio)
  • Taal interface: Nederlands
  • Ga naar VA Calendar in de app store


Functionaliteit

VA Calendar is een alternatief voor de originele iOS Agenda-app. Hoewel de originele Agenda-app vlot toegankelijk is, vinden slechtzienden hem soms te complex in het gebruik. Dan kan VA Calendar een oplossing bieden. Deze app maakt gebruik van het originele agendabestand van iOS, maar plakt daar een gebruikersomgeving op, die helemaal toegespitst is op slechtziende gebruikers.
De app biedt alle basis-agendafuncties in een erg eenvoudige gebruiksomgeving. Voor elke afspraak kun je kiezen of je die intypt of inspreekt. Het gebruik van de app verloopt via een soort wizardsysteem. Bij het ingeven van een nieuwe afspraak, worden achtereenvolgens het dagdeel, het uur, de minuten en de omschrijving van de afspraak opgevraagd. Dat zorgt voor veel houvast bij beginnende iPhone/iPadgebruikers.
Wil je naast de basisfuncties toch de geavanceerde functies van de standaardagenda gebruiken, dan kan dat met de knop 'Meer'.

Toegankelijkheid

VA Calendar is speciaal gemaakt voor slechtzienden die geen gebruik (wensen te) maken van VoiceOver. De gebruiksomgeving is dan ook voorzien van hoge contrasten, grote letters en spraakondersteuning. Als je een tekst/knop op het scherm niet (goed) kunt lezen, hou je er gewoon je vinger op en dan wordt de onderliggende tekst uitgesproken. Gebruik je toch VoiceOver, dan wordt de spraakondersteuning van de VA Calendar onderdrukt door de stem van VoiceOver.