U bent hier:

Talking Calculator, versie 3.14

Geschreven door Steven Breughe op in de categorie Productiviteit.

Screenshot rekenmachineScreenshot rekenmachine hoog contrast

Geschikt voor: iOS 4.3 of recenter, er zijn versies voor iPad en voor iPhone (geoptimaliseerd voor iPhone 5)
Prijs: € 1,79
Ontwikkelaar: Adam Croser
Taal interface: Engels

Functionaliteit

Met deze app voeg je een rekenmachine toe aan je iPad of een alternatief voor de originele iPhone Calculator. Het mooie aan deze app is dat spraakweergave standaard ingebakken is. Elke toetsaanslag en de berekende resultaten worden uitgesproken met een Amerikaanse stem. Deze stem kan je echter vervangen door je eigen stem. Je moet dan wel even de moeite doen om zelf alle labels in te spreken. Maar nadien heb je een Nederlandssprekende rekenmachine!
Functioneel is dit een gewone basisrekenmachine die je via de instellingen kan omtoveren in een rekenmachine met wat uitgebreidere functies. Wil je een volledige wetenschappelijke rekenmachine, dan biedt dezelfde ontwikkelaar de “Talking Scientific Calculator” aan voor € 4,49.

Toegankelijkheid

De toegankelijkheid staat op een hoog niveau dankzij de ingebakken Amerikaanse spraak, die je dan zelf ook nog kan vertalen naar het Nederlands. De app werkt ook prima samen met VoiceOver, voor nog meer gesproken ondersteuning. Slechtziende gebruikers worden door Talking Calculator in de watten gelegd met een zeer mooie hoog contrast weergave.