U bent hier:

Recycle!, Versie 1.0.4 (iPAD versie getest)

Geschreven door Steven Breughe op in de categorie ADL.

Screenshot weekoverzichtScreenshot maandoverzichtGeschikt voor: iOS 6.0 of recenter (iPhone,iPad en iPod touch), geoptimaliseerd voor iPhone5
Prijs: Gratis
Ontwikkelaar: Fonds Ophaling Batterijen (Bebat vzw)
Taal interface : Nederlands, Frans en Engels

Functionaliteit

De app biedt voor de inwoner van Belgiƫ (gebruik makend van je locatiegegevens en kaarten) een ophaalkalender met een overzicht van de afvalophalingen in je straat, alle openingsuren van collectiepunten inclusief de containerparken in jouw buurt.
Het bevat ook een handige sorteerhulp om beter te sorteren, je kan er per categorie afval meer info krijgen over hoe sorteren en waar inzamelpunten zijn.
Je kan een melding instellen wanneer je volgende ophaling is, handig om zo niet te vergeten je vuilnis op straat te zetten.

Toegankelijkheid

In de kalender is er zelfs zonder geactiveerde toegankelijkheidsopties een overlap wanneer de drie logo's voor afval (rest, papier-karton en pmd) gecombineerd met de openingsuren van het containerpark getoond worden.
Dit is vrij storend en zal waarschijnlijk bij volgende versie gecorrigeerd worden.

De app ondersteunt geen dynamische tekst.
De toegankelijkheid is eerder beperkt.
VoiceOver leest de meeste knoppen uit maar het lukte ons niet om het type meldingen in te stellen. Ook het menu blijft moeilijk te bereiken.
Het instellen van je meldingen moet je dus door een ziende laten doen zonder VoiceOver. Eenmaal ingesteld is de app wel bruikbaar qua herinneringen en de ophaalkalender.