U bent hier:

Read2Go, versie 1.0.3.10

Geschreven door Steven Breughe op in de categorie Lectuur.

Screenshot boekenplankScreenshot Daisy navigatie

Geschikt voor: iOS 4.0 of recenter, er zijn versies voor iPad en voor iPhone (nog niet aangepast voor iPhone 5)
Prijs: € 17,99 (Apple App Store)
Ontwikkelaar: Beneficent Technology & Shinano Kenshi
Taal interface: Engels

Functionaliteit

Read2Go is een daisyspeler voor iOS. Vanuit de speler kan je contact maken met de server van Bookshare en daar (Amerikaanse) boeken ontlenen. Maar je kan ook boeken via iTunes naar de app sturen.
De boekenplank geeft een overzicht van je boeken. Open je een boek, dan krijg je de boek-info te zien. Van daaruit open je het eigenlijke boek. 
Het gesproken boek wordt weergegeven en (indien aanwezig) wordt ook de tekstversie van het boek op het scherm getoond. In die tekstversie loopt een gekleurde markering synchroon met de gesproken versie.
De app biedt alle functies die we van een daisyspeler verwachten: geheugen van de laatst gelezen positie, werken met bladwijzers en uitgebreide navigatiemogelijkheden. Je kan de koppenlijst oproepen en daarin een kop aanduiden waarbij het lezen moet worden aangevat. Je kan in deze koppenlijst zelfs zoeken op een tekstfragment dat je intypt.

Toegankelijkheid

Read2Go biedt eigen (Amerikaans) gesproken ondersteuning bij het schermbeeld. Die wordt automatisch uitgeschakeld bij het aanzetten van VoiceOver, dat veel een veel betere ondersteuning biedt. Deze app is vrij vlot bruikbaar met VoiceOver, maar het tekstboek laat zich helaas niet met de brailleleesregel uitlezen.
Voor slechtziende gebruikers biedt Read2Go heel wat instellingen zoals: tekengrootte en kleuren van tekens, achtergrond en markeringsblok.