U bent hier:

Railtime, versie 1.8 (iOS-versie getest)

Geschreven door Steven Breughe op in de categorie Mobiliteit.

Screenshot beginschermScreenshot overzicht vertrekken uit station brussel-centraal

Geschikt voor: iOS 4.3 of recenter, er zijn versies voor iPad en iPhone (aangepast voor iPhone 5); Android; Windows Phone 7
Prijs: Gratis
Ontwikkelaar: Infrabel
Taal interface: Nederlands

Functionaliteit

Zoek je vaak vertrektijden van treinen in Belgiƫ of wil je weten op welk perron je aansluiting vertrekt? Dan gebruik je best Railtime.
Het startscherm is voorzien van vier grote knoppen: Station, Routeplanner, Storingen en Trein. De app geeft je een overzicht van de huidige treinen die vertrekken in het station waar je je bevindt, met het perronnummer en de (eventuele) vertraging. De werking van de app vergt wel enige oefening. Standaard werkt de routeplanner met de datum van vandaag. Wanneer je een andere datum of tijd wenst te selecteren, moet je eerst het tijdstip veranderen alvorens de je de datum kunt wijzigen. Dat is nogal omslachtig.

Toegankelijkheid

Soms zijn de labels bij bedieningselementen net betekenisvol. Dit kan verwarring brengen voor een (beginnende) gebruiker van VoiceOver. Je kan je dab beste even laten begeleiden bij het eerste gebruik. Het is aan te raden die minder betekenisvolle knoppen te (laten) herbenoemen.