U bent hier:

Railer voor NMBS

Geschreven door Jos Verhaegh op in de categorie Mobiliteit.
 
Overzicht van gevonden treinen Overzicht van uitegstippelde treinrit
  • Geschikt voor: iOS 11.0 of recenter
  • Prijs: Gratis
  • Ontwikkelaar: Jan Cornelissen
  • Taal interface: Nederlands
  • Versie: 1.7.2
  • Ga naar de app Railer voor NMBS in de App Store

Functionaliteit

Railer is een alternatief voor de 'officiƫle' NMBS-app om een treinreis op het Belgische spoorwegnet te plannen. De app onderscheidt zich van de concurrent door een eenvoudigere interface die veel minder stappen vergt om een opzoeking te doen. Railer biedt vier basisfuncties. Je kan een route plannen op basis van een begin- en eindstation en een vertrek- of aankomsttijdstip. Vanuit een lijst met favoriete stations kan je een overzicht opvragen van alle vertrekkende treinen in een station. Je kan de recent opgezochte routes terug opvragen en consulteren. Tot slot kan je een lijst met storingen op het net raadplegen.
Een groot nadeel is dat de app vaak niet weet op welk spoor een trein toekomt of vertrekt. Maar ook de NMBS-app geeft deze informatie niet steeds correct weer.

Toegankelijkheid

De app is eenvoudig bruikbaar, maar ook vlot toegankelijk met VoiceOver. De knoppen zijn goed gelabeld. Alle beeldelementen zijn prima bereikbaar met VO en de veegvolgorde is logisch. Soms wordt niet alle getoonde info voorgelezen en moet je een scherm dieper gaan om alle details te krijgen, wat jammer is. De storingen zijn wat lastiger uitleesbaar.
Als slechtziende kun je de app prima gebruiken met Zoomen. Jammer is echter dat er vaak grijze tekst op een wit scherm getoond wordt, wat geen optimaal contrast biedt.