U bent hier:

RadioPlus

Geschreven door Jos Verhaegh op in de categorie Muziek.
 
Overzicht van de beschikbare radiozenders Programma-overzicht van een zender Weergavescherm van Radio 1
 

Functionaliteit

Met deze app van de Vlaamse openbare omroep kan je alle radiostations van de VRT beluisteren. Je kan zowel live luisteren als uitgesteld terugluisteren naar eerder uitgezonden programma’s.
Je krijgt heel wat informatie over het beluisterde programma te zien: de naam en presentator van het programma en informatie over de gespeelde muziek: naam en uitvoerder (met foto) van de liedjes. Je kan ook het programma van de zender voor die dag of de volgende dagen opvragen.
Daarnaast zijn er heel wat extraatjes. Je kan live radio pauzeren en weer hervatten. Je kan programma’s via Airplay naar je televisie streamen, je kan programma’s delen via sociale media, …

Toegankelijkheid

VRT heeft geen moeite gespaard om de toegankelijkheid op een hoog niveau te tillen, wat resulteert in een app die zeer goed bruikbaar is met VoiceOver. Vrijwel alle info wordt netjes uitgesproken. De meeste knoppen zijn goed gelabeld. En het geluid van het radioprogramma wordt netjes naar de achtergrond gedrukt wanneer VoiceOver iets wil zeggen.