U bent hier:

QuickButton, versie 1.2.6

Geschreven door Steven Breughe op in de categorie Productiviteit.

Screenshot quickbutton instellingenmenuScreenshot overzicht beginscherm met contacten

Geschikt voor: iOS 4.3 of recenter, enkel als iPhone versie (aangepast voor iPhone 5)
Prijs: € 0,89 (Apple App Store)
Ontwikkelaar: ThumbApps
Taal interface: Nederlands

Functionaliteit

Met QuickButton maak je op je iPhone een beginscherm met enkel knoppen om snel personen te contacteren op basis van hun foto. Voor elke knop kies je de gekoppelde functie: iemand bellen, mailen, sms’en, zijn website bezoeken of zijn contactgegevens bekijken. Dit bespaart je voor elk contact dat je wil leggen, een omweg langs de app Contacten.
Een knop maken doe je in twee stappen. Eerst kies je een contactpersoon, bepaal je de functie en het uitzicht van de knop. Daarna zet je de knop op je beginscherm via de Safari-functie ‘Voeg toe aan beginscherm’.

Toegankelijkheid

De Nederlandse vertaling is soms wat slordig (er zitten nog Engelse termen in) wat de toegankelijkheid bemoeilijkt. De app is met VoiceOver te gebruiken, maar sommige onderdelen konden betekenisvoller benoemd worden. Het beginscherm dat je creëert is goed bruikbaar met VO op voorwaarde dat je betekenisvolle labels creëert bij het maken van knoppen. Deze app is ook vlot bruikbaar met Zoomen. De telefoon-, SMS-, mail- en andere pictogrammetjes op de knoppen zijn erg klein en worden niet door VO meegepikt.