U bent hier:

NS Reisplanner Xtra, versie 2.14.2 (iOS-versie getest)

Geschreven door Steven Breughe op in de categorie Mobiliteit.

Screenshot menuScreenshot detail vertrektijden en storingen

Geschikt voor: iOS 5.0 of recenter, enkel als iPhone versie (aangepast voor iPhone 5, ook bruikbaar op een iPad met de knop’2x’) iPhone; Android
Prijs: Gratis
Ontwikkelaar: NS Reizigers BV
Taal interface: Nederlands, Engels

Functionaliteit

Reisplanner kun je gebruiken om treinritten in Nederland of internationale ritten vanuit Nederland te plannen. Naast het plannen van een reis kun je ook de vertrektijden per station opvragen. Het hoofdmenu schuif je uit vanuit de linkerkant van het scherm. Naast de gebruikelijke menu-opties zoals Storingen, Werkzaamheden en Favoriete stations, vind je hier ook de mogelijkheid tot het toevoegen van je eigen reizen en vind je via 'eropuit' leuke uitstapjes. De app biedt zelfs nieuws en informatie over de stations.

Toegankelijkheid

De app is volledig VoiceOver toegankelijk. En dit is niet beperkt tot een correcte benoeming van de knoppen. Ook tabellen zijn vlot toegankelijk. VoiceOver leest namelijk niet enkel de inhoud van een cel, maar geeft er ook telkens de relevante koppen bij. In de kolom ‘spoor’ leest VoiceOver dan niet gewoon ‘3’, maar ‘spoor 3’. Toch zijn er ook mankementjes: zo worden de nieuwsberichten niet door VO uitgelezen.
De huiskleuren van de NS (geel en blauw) zorgen voor goede contrasten voor slechtziende gebruikers.