U bent hier:

knfbReader

Geschreven door Jos Verhaegh op in de categorie Tekstherkenning.
 
Titelscherm knfbReader  Fotoscherm van de knfbReader  Voorleesscherm van de knfbReader
 

Functionaliteit

KNFB Reader is een app die tekstherkenning toepast op de foto van een tekst. De app begeleidt je bij het nemen van de foto. Zo is er een automatische fotomodus die de foto automatisch neemt zodra het hele document zichtbaar is in het camerabeeld. Daarnaast kun je een beeldbereikrapport opvragen dat aangeeft of het gehele document in beeld is en tips geeft om de camerarichting bij te sturen. De herkende tekst wordt automatisch voorgelezen en visueel getoond op het scherm, waarbij de actueel gelezen tekst door een gekleurde balk wordt gevolgd. Tijdens het voorlezen kun je navigeren naar het volgende of vorige woord of zin en kun je de voorleessnelheid wijzigen. Voor een goede werking van de tekstherkenning heb je een kwaliteitsvolle foto nodig, dus hoe beter da camera, hoe foutlozer de tekstherkenning.

Toegankelijkheid

KNFB Reader is speciaal ontwikkeld voor blinde en slechtziende gebruikers en bevat een eigen veeltalige spraakweergave voor het voorlezen van documenten.  De app werkt prima samen met Talkback en VoiceOver: alle knoppen hebben betekenisvolle labels en alle beeldelementen zijn met de beide schermlezers bereikbaar volgens een logische veegvolgorde.
Slechtziende gebruikers krijgen heel wat instellingen waarmee ze de tekstweergave kunnen aanpassen aan hun noden: lettertype, lettergrootte en weergavekleuren zijn vlot instelbaar.