U bent hier:

Kaarten, iOS 7

Geschreven door Steven Breughe op in de categorie Mobiliteit.

Screenshot overzicht kaartScreenshot routebeschrijving

Geschikt voor: iOS 7 of recenter, er zijn versies voor iPad en iPhone (aangepast voor iPhone 5)
Prijs: Gratis, standaard app bij iOS 7
Ontwikkelaar: Apple
Taal interface: Nederlands

Functionaliteit

Er zijn heel wat navigatie-apps beschikbaar voor iOS, maar ook Apple heeft zijn eigen navigatie-app 'Kaarten'. Wanneer je de app opstart, gaat die automatisch je huidige locatie bepalen. Verder kan je met deze app een stratenplan van een bepaald adres opvragen. Of je kan de app vragen om een route te berekenen tussen je huidige locatie en een adres of tussen twee adressen. Als de app een route berekend heeft, kan je die al eens bekijken vooraleer je ze gaat lopen. Vervolgens kan je kaarten als een toegankelijke gps gebruiken bij het lopen van de route, op voorwaarde dat je over 3G/4G internet beschikt.

Toegankelijkheid

Kaarten is vlot bruikbaar met VoiceOver, maar ook het gebruiksgemak scoort goed: vier maal naar rechts te vegen volstaat om je locatie op te vragen. Je kunt vanuit VoiceOver ook inzoomen op de kaart via de rotor. VoiceOver vertelt je dan wat er nog zichtbaar is op de kaart. Via de rotor-optie ‘nuttige plaatsen’ kan je nuttige plaatsen overlopen op het getoonde kaartgedeelte. Ook bij gebruik als gps wordt alles mooi voorlezen door VoiceOver en krijg je duidelijke aanwijzingen over hoe je moet lopen.
De ‘dynamische grote letters’ van iOS 7 werken prima binnen deze app en maken namen van straten en gebouwen beter leesbaar.