U bent hier:

DropVox, versie 1.2.3

Geschreven door Steven Breughe op in de categorie Productiviteit.

Screenshot Dropvox opnameScreenshot Dropvox link naar Dropbox

Geschikt voor: iOS 4.2 of recenter, enkel als iPhone versie (nog niet aangepast voor iPhone 5, met de knop’2x’ ook bruikbaar op een iPad)
Prijs: € 1,79 (Apple App Store)
Ontwikkelaar: Irradiated Software
Taal interface: Engels

Functionaliteit

Er zijn heel wat apps voor het maken van geluidsopnames. DropVox leek ons interessant omdat deze app de geluidsopnames direct oplaadt in je Dropbox.
Bij de eerste start vraagt DropVox naar je Dropbox account. Daarna is de app klaar voor gebruik. De interface is zéér eenvoudig: een statusvenstertje, een opnameknop en een knopje dat je naar de instellingen brengt. De werking is al even eenvoudig: druk op de opnameknop en de opname start, druk opnieuw op deze knop en de opname wordt beëindigd en opgeladen in je Dropbox. Je kan de app zo instellen dat hij direct gaat opnemen zodra je hem opent.

Toegankelijkheid

De app is perfect compatibel met VoiceOver. Elke boodschap in het statusvenster wordt automatisch uitgelezen (behalve tijdens de opname, dan zwijgt VO begrijpelijkerwijs). Het begin en eind van de opname wordt gemarkeerd met een geluidstoon. Tijdens de opname kan je met VO enkel nog de opnameknop bereiken, wat eveneens logisch is.
Omgekeerde kleuren en Zoomen werken ook, maar deze laatste is voor velen wellicht overbodig door de bijzonder grote opnameknop.

Tech Touch demonstreert deze app in een podcast.