U bent hier:

BlindSquare versie 2.22

Geschreven door Bart Simons op in de categorie Mobiliteit.

Hoofdmenu van BlindSquare  Plaatsbeschrijving BlindSquare

Versie: 2.27, augustus 2014
Prijs: 26,99 euro
Ontwikkelaar: MIPsoft
Taal interface: Nederlands

Functionaliteit

BlindSquare is een aanvulling op een GPS-programma. Apps als TomTom, Navigon en Google Maps kunnen je zeggen welke route je moet lopen, maar geven eigenlijk onvoldoende accurate informatie over je huidige locatie.
BlindSquare zegt waar je bent, welke kruispunten eraan komen en desgewenst welke winkels en andere plaatsen je voorbijloopt.

Handig is het zgn. volgen van een plaats. Gebruik de zoekfunctie om je bestemming op te zoeken. Als je de plaats volgt, zegt BlindSquare ongeveer elke minuut hoe ver het punt van je verwijderd is en volgens de wijzerplaat in welke richting het is. Hij geeft je dus geen loopinstructies maar je weet zo wel of je dichterbij komt en in welke richting je moet lopen. Route-instructies kan je wel krijgen door vanuit BlindSquare je bestemming te verzenden naar een andere GPS-app. Beide apps werken dansamen om je naar de bestemming te loodsen.

Achter de knop Gereedschap zit de mogelijkheid tot Rondkijken. Draai je iPhone rond zijn as om te horen wat er zich in die richting bevindt. Je kunt ook plaatsen simuleren en zo rondkijken in de buurt van een plaats waar je op dit moment niet bent.

Je kunt veelgebruikte bestemmingen opslaan als favoriet. Per favoriet kan je een afstand instellen waarbinnen je gewaarschuwd wilt worden dat je het punt nadert.

Toegankelijkheid

De app wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met blinden en slechtzienden en is dan ook volledig compatibel met VoiceOver.

Er is een uitgebreide handleiding beschikbaar in het Engels en het Frans en er zijn podcasts gemaakt. Vooral de "walking demo using Google Maps" is erg verhelderend omdat je de app aan het werk hoort tijdens een wandeling.