U bent hier:

Big Keyboard

Geschreven door Jos Verhaegh op in de categorie Productiviteit.
 
Het groot toetsenbord van Big Keyboard bij een editeerbare tekstnotitie  Het groot toetsenbord van Big Keyboard bij gebruik van omgekeerde kleuren
 
  • Geschikt voor: iOS 8 of recenter
  • Prijs: Gratis
  • Ontwikkelaar: 10x Studio LCC
  • Taal interface: Engels
  • Versie: 1.2.0
  • Ga naar Big Keyboard in de app store

Functionaliteit

Big Keyboard is een alternatief voor het gekende iOS schermtoetsenbord, dat grote zwarte tekens op een witte achtergrond toont. Om de tekens zo groot mogelijk te krijgen, zijn er geen toetsomrandingen (zoals bij het normale schermtoetsenbord).
Na installatie van de app, moet je Big Keyboard activeren via Instellingen > Algemeen > Toetsenbord > Toetsenborden. Vervolgens selecteer je Big Keyboard met de wereldbol-toets, links van de spatiebalk op het schermtoetsenbord.
De werking verschilt nogal van het normale schermtoetsenbord. Bij het typen verschijnt de getypte letter niet boven, maar onder je vingertop en dat is wel even wennen. De spatiebalk is erg smal (even breed als alle andere toetsen). Je beschikt niet over accenttekens en slechts over de frequentst gebruikte leestekens (wat voor veel gebruikers zal volstaan). De hoofdlettertoets heeft drie in plaats van twee standen: kleine letters, één hoofdletter of permanente hoofdletters.

Toegankelijkheid

Het toetsenbord is niet bruikbaar met VoiceOver, maar de ontwikkelaar heeft het toetsenbord ook niet voor die doelgroep bedoeld. Het toetsenbord is expliciet bedoeld voor slechtzienden en dat zie je aan de erg grote letters, de duidelijkheid van het gebruikte lettertype en het optimale contrast. Het is ook bruikbaar met de toegankelijkheidsfuncties ‘Keer kleuren om’ en de ‘Zoomfilters’.
Een nadeel is wel dat het Big Keyboard enkel de qwerty toetsenbordindeling kent.