U bent hier:

BIG Contacts, versie 1.0

Geschreven door Steven Breughe op in de categorie Productiviteit.

Screenshot vergroot contactenoverzichtScreenshot vergroot contactdetail

Geschikt voor: iOS 4.0 of recenter, enkel als iPhone versie (nog niet aangepast voor iPhone 5, ook bruikbaar op een iPad met de knop ’2x’)
Prijs: € 0,89 (Apple App Store)
Ontwikkelaar: Bearded Pony
Taal interface: Engels

Functionaliteit

BIG Contacts biedt toegang tot de informatie uit de app Contacten: contactpersonen met hun telefoonnummer(s) en mailadres(sen). Deze info wordt getoond in grote, vette zwarte tekens op een witte achtergrond. De app richt zich dus op slechtziende iPhone gebruikers.
Vanuit de contactenlijst kan je een contactpersoon selecteren en die persoon opbellen, een berichtje of een mailtje sturen. Zodra je één van deze drie functies activeert, verlaat je BIG Contacts en kom je terecht in de apps Telefoon, Berichten of Mail.
BIG Contacts is dus geen alternatief voor de app Contacten, want je kan geen personen toevoegen en krijgt niet alle info van de contacten te zien. De app biedt enkel een makkelijker manier om contacten te contacteren.

Toegankelijkheid

Voor slechtzienden gebruikt de app goed contrasterende grote, vette zwarte tekens op een witte achtergrond. Instellingen voor het wijzigen van deze kleurcontrasten en tekengroottes zijn er niet. Deze app is ook perfect bruikbaar met VoiceOver.