U bent hier:

Be My Eyes

Geschreven door Jos Verhaegh op in de categorie Hulpmiddel.

Beginscherm van de Be My Eyes app  Een conversatie tussen een hulpvrager en een hulpverlener

  • Geschikt voor: iOS 10.0 of recenter
  • Prijs: Gratis
  • Ontwikkelaar: S/I Be My Eyes
  • Taal interface: Nederlands
  • Ga naar Be My Eyes in de app store

Functionaliteit

Met deze app kun je als blinde even de ogen van iemand anders 'lenen'. Als je deze app voor het eerst start, kun je inloggen als blinde hulpvrager of als ziende hulpverlener.
Als blinde hulpvrager kun je vervolgens de hulp inroepen van één van de aangemelde ziende vrijwillige hulpverleners. Je kunt met je camera iets tonen aan de hulpverlener en daar een vraag over stellen (bijvoorbeeld: "Welke houdbaarheidsdatum staat er op deze doos melk?"). De ziende hulpverlener ziet jouw camerabeeld en kan aan de hand daarvan jouw vraag beantwoorden. Door in de instellingen aan te geven welke talen je spreekt, kom je steeds in contact met een hulpverlener die ook een van die talen spreekt.
Een ziende gebruiker logt als vrijwillig hulpverlener in en is vanaf dan beschikbaar voor oproepen van blinde gebruikers, die hij probeert te helpen door het antwoorden van hun vragen.

Toegankelijkheid

De app is ontwikkeld als hulpmiddel en werkt dus uitstekend samen met VoiceOver. Meer nog, de app vraagt je om VoiceOver aan te zetten, mocht dat niet het geval zijn.